Slik holder du varmen utendørs

Sola er endelig å se oftere og lengre enn tidligere, og med den tilbringer mange av oss mye tid utendørs. Uansett om dagene er kjølige eller ikke, vil ull innerst på kroppen sørge for å holde kroppen varm.

Ull har fantastiske egenskaper. Den ventilerer, og transporterer fuktighet bort fra huden. Når du blir svett vil fukten trekkes ut til ullens ytterste lag, og du vil fortsatt føle deg tørr og varm. Videre er ullen temperaturregulerende slik at den holder deg varm på kalde vinterdager, og kjøler ned når det er varmt. Sånn sett er ull helt gull å bruke uansett årstid.

I tillegg til alle disse gode egenskapene, er ull bakteriehemmende og selvrensende. Den nøytraliserer svettelukt og plaggene kan ofte bare henges til lufting i stedet for å vaskes.

Ull i kombinasjon med andre naturlige materialer, som for eksempel silke, gir slitesterke og holdbare plagg. Silkefibrene er elastiske og sterke, og har varmeregulerende egenskaper. Det vil si at den fanger opp varmen fra kroppen, og holder på denne. Overskuddsvarme ledes bort, og gjør at silken føles sval på varme sommerdager, mens den varmer på kalde dager. 

Calida undertøy i ull og silke

Hos La Unica kan du velge mellom en rekke modeller og farger fra Calida og EGI, alle i en myk blanding av ull og silke. Kom gjerne innom butikken vår så hjelper vi deg med å finne den modellen som passer best til ditt bruk.

Del denne artikkelen med venner:
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on pinterest
Calida leggings og trøye