Historien bak morsdagen <3

Morsdagen er dagen for å gi alle mammaer litt ekstra oppmerksomhet, og her i Norge feires denne dagen andre søndagen i februar. Hvorfor feirer vi egentlig morsdag?

Til alle tider har man feiret mødre. Røttene til morsdagen går faktisk helt tilbake til antikkens dager, da de feiret Rhea – gudinnen for fruktbarhet, moderskap og beskyttelse av slekten.

Historien om morsdag

Gjennom historien har morsdagen gjenoppstått ulike steder. På 1600-tallet begynte de kristne i England å feire jomfru Maria, og dette ble etter hvert en høytid som inkluderte feiringen av alle mødre.”Mothering Sunday” spredde seg over store deler av Europa, som en blanding av kirkelig høytid og folkefeiring.

På slutten av 1800-tallet ble morsdagen et resultat av engasjement fra religiøse organisasjoner i USA, og dette ble starten på feiringen slik vi kjenner den i dag.

Den første morsdagen i Norge ble feiret i et metodistkirke i Bergen 9. februar 1919. Datoen er forskjellig i ulike land, men fellesbetegnelsen er den samme: en hedersdag for alle mødre.

Hva skal du gi til mor på morsdagen?

Gavekort på velvære og egenpleie hos oss er noe de aller fleste mødre setter pris på, du kan enkelt kjøpe gavekort digitalt her.

Besøk gjerne vår hjemmeside eller  instagram for å se mer om hvilke behandlinger vi tilbyr.

Del denne artikkelen med venner:
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter