Trend frisyrer

Det er et hav av navn på de ulike frisyrene, og det er lett både for kunder, og ikke minst for frisører å gå litt i surr.

Vi har laget et lite "frisyrekart" til dere. Her får dere en oversikt over de forskjellige trender og navnene på de.

Tucked Bob:

Det er en 90-talls inspirert bob med lang, skrå lugg som blandes pent inn i lengdene. “So they are tucked under”, derav navnet Tucked bob.harhar2

(Tucked bob, bilder lånt fra Pinterest)

 

Blunt Bob:

Her snakker vi den klassiske 90-talls boben. Den kan ha naturlig fall, være helt glatt eller være med lugg. På Blunt bob er alle linjer like lange, altså ikke ikke noe oppklippet eller gradert.

har6har4har5

(Blunt bob, bilder lånt fra Pinterest)

 

The Shag:

Dette er en overdrevet, oppklippet frisyre. Den er fjærlett med mye tekstur. Denne passer til deg med bølger og krøller i håret fra før. Panneluggen og klippen i seg selv skal være så teksturert at det ikke er vanskelig å rufse opp volum selv om hårmengden er blitt halvert.

shag1shag2

(The shag, bilder lånt fra Pinterest)

 

Curtain Bang:

60 og 70 talls inspirert lugg. Den rammer inn ansiktet på begge sider, og er som oftest i midtskill. Den passer til de aller fleste ansiktsfasonger, og lengden på  luggen finner du og frisøren ut av sammen,  for å fremheve dine beste ansiktstrekk. For best styling, bruk en rundbørste eller hårruller.curt2curt1curt3

(Curtain bang, bilder lånt fra Pinterest)

 

The Pixie:

Her var det Audrey Hepburn som først kom med denne klippen på 50-tallet.

Det er en kort klipp, generelt kortere i nakke og på sidene, med litt mer lengde på toppen. Slik den startet var det med en veldig kort lugg, men med tiden har det blitt litt flere varianter med lengre lugg også.

(The Pixie, bilder lånt fra Pinterest)

 

The Bixie:

Dette er en kombinasjon mellom en Bob og Pixie. En typisk 90-talls frisyre som mange husker igjen. Den er kortere i luggen og er oppklipt. Klippet slik at ansiktet kommer frem, gjerne med håret bak ørene.

har10har11har12

(The Bixie, bilder lånt fra Pinterest)

 

The “Mixie/”Pixie-Mullet”:

Dette er shag utgaven av The Bixie. Den kalles også for “New gen-shag”. Denne er litt mer teksturert og har mer shag lugg enn Bixien. Den kan komme i både kort eller mellomlang utgave. En kombinasjon mellom Bob og Pixiecut med mer shag-rufs. Kan også kombineres med en Pixie og hockey.

har 8har 7har13har14har15har16

(The Mixie/ “Pixie-Mullet”), bilder lånt fra Pinterest).

Shaggy Pixiecut:

Her blander vi sammen Pixie, som er en kort frisyre, med Shag, som er en rufsete frisyre, sammen. Den gir oss da ett utrykk som er kort, men med en rufsete lugg, gjerne med frynsete detaljer.

shagpix1shagpix2shagpix3shagpix5

(Shaggy Pixiecut, bilder lånt fra Pinterest).

 

Layers:

Layers er et mer moderne navn for oppklippet hår. Det gir en myk tekstur på lange frisyrer, og det vil også gi mer volum til de som har naturlig fall og krøll i håret. Man bør spesifisere til frisøren om at man ønsker Layers i hele håret eller kun i luggen. Vil du kun ha det i luggen, går det over til Curtain bang/klassisk skrå lugg.

Layers3layers1Layers2

(Layers, bilder lånt fra Pinterest)

 

Wolfcut:

Denne frisyren er 80-talls inspirert, og er en rufsete hockey frisyre. Den er overdrevet oppklippet med “lang” nakke.

wolfcut1wolfcut2

(Wolfcut, bilder lånt fra Pinterest)

 

Koreansk wolfcut:

Denne frisyren har mer lengde enn  Wolfcut. Den koreanske Wolfcuten er nok litt mer 90-talls inspirert enn den originale Wolfcuten.

wolfcut3wolfcut5wolfcut4

(Koreansk Wolfcut, bilder lånt fra Pinterest).

 

Tik-Tok lugg:

Denne kommer fra et filter på Tik-Tok som mange har lekt seg med. Den er veldig tynn, men lang. Inspirert både fra 80 og 90 tallet.

har17

(Tik-Tok lugg, bilder lånt fra Tik-Tok).
Del denne artikkelen med venner: