Balayage, Foilayage, Highlights? Hva skal du velge?

I frisørverdenen har det dukket om mange nye ord som kan være mer forvirrende enn beskrivende for mange. Så vi har laget en guide til dere, slik at det vil bli enklere å vite hva man skal bestille neste gang du skal til frisøren.

Balayage:

Ordet kommer fra det franske språket og betyr ” å sveipe”. Balayage har vært med oss en del år allerede, men mange tror det er en farge vi legger i håret. For å bruke uttrykket “å sveipe” er dette en teknikk vi bruker for å få frem ønsket resultat i håret. Vi kan kombinere både bleking og farge for å lage en Balayage i håret. Mange forbinder det med å være mer naturlig farget mot bunn med lysere tupper. Litt “solbleket” rett og slett.

Balayage

Reverge Balayage:

Som navnet tilsier, vi reverserer balayagen rett og slett. Lager et mer naturlig utrykk gjennom hele håret, men etterlater oss noe lyst for å lage spill i håret. Brukes på de som har blitt solbleket på ferie eller føler at de har blitt for lyse etter mye striping av håret.

Reverge balayage

Foilayage:

Dette er en videreutvikling av Balayagen. Denne teknikken vil gi mer spill i håret ditt, da vi jobber med folie på partier. Vi kombinere ofte Foilayage og Balayage, alt ettersom hva kunden ønsker av resultat.

Foilayage

Highlights:

Denne kjenner de aller fleste til. Vi hekler ut striper gjennom håret som vi tar bleking på og pakker inn i folie. Her kommer det an på om du ønsker kun striper i etterveksten din eller om du ønsker å bleke det utover i tuppene dine også. 

Highlights

Babylights:

Med denne teknikken tar vi ut tynne foliestriper i etterveksten din som ikke vil gi en markert overgang. Vi kombinerer gjerne highlights sammen med babylights på toppen av hodet og på sidene.

Baby lights

Moneypiece:

Moneypiece var veldig populært på slutten av 90-tallet. Vi tar ut et parti i håret ditt, gjerne i front, som vi fremhever i en annen farge enn resten av håret.

Moenypiece

Ombre:

Ombre brukte vi før Balayage kom inn i frisørspråket. Det betyr fra mørkere til lysere, altså mørkere bunn og lysere tupper. Det er derfor vi frisører sammenligner disse to utrykkene, da det så og si gir mye av den samme effekten i håret.

Ombre

Rootshadow:

Dette bruker vi for å dempe blekingen ved hodebunnen for å gi en god flyt i overgangen til det andre. Kombineres gjerne med highlights og babylights.

Rootshadow

Så, som dere ser, her er det mye å velge i. Og det er teknikker som tar tid å gjøre på håret ditt. Men det viktigste er hva som kommer til å kle akkurat deg og ikke minst hva som er mulig å gjøre på håret ditt. Har du hjemmefarget, nærmest svart hår, kan du ikke forvente å bli kald blond etter ett besøk i frisørstolen. Har du et lyst, blondt hår, som bærer preg av av mye bleking og farging, så er det oppbygging av håret som gjelder før man kan ta for seg de store endringene.

Vi på Mamselle frisør anbefaler alle som er usikre eller ikke vet hva de bør gå for, om å bestille en kostnadsfri konsultasjon time hos oss. På den måten kan vi ivareta dine ønsker og våre muligheter til å hjelpe deg. Da kan vi sammen oppnå resultater som gir deg et unikt hår.

Del denne artikkelen med venner:
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on pinterest