Gi grillmaten en ekstra god smak med riktig marinade

Enten du foretrekker kjøtt, fisk eller grønnsaker, kan du gi smaken noe ekstra med den riktige marinaden. Her gir vi deg enkle oppskrifter på 3 deilige marinader.

Enten du foretrekker kjøtt, fisk eller grønnsaker, kan du gi smaken noe ekstra med den riktige marinaden. Her gir vi deg enkle oppskrifter på 3 deilige marinader.

GRILLMARINADE MED HVITLØK

Passer til fisk og fjærkre

Dette trenger du:

  • Saft av 1 sitron
  • 1 fedd knust hvitløk
  • 2 ss olje
  • Frisk, hakket timian
  • Pepper

Slik gjør du:
Ha hvitløk, sitronsaft, pepper, olje og timian i marinadeglasset. Sett på lokk, og rist.

Pensle fisk eller kylling før grilling, og suppler gjerne underveis for ekstra intens smak.

ØLMARINADE
Passer til svinekjøtt

Dette trenger du:

  • 1½ ss honning
  • 1½ ss revet ingefær
  • Frisk, hakket chili etter smak og ønsket styrke
  • 2 ss soya
  • Mørkt øl

Slik gjør du:
Bland honning, øl, ingefær, soya og chili. Mariner svinekjøttet i marinaden i noen timer før grilling.

Ta ut kjøttet, tørk litt av det og pensle med olje før grilling.

INGEFÆRMARINADE
Passer til kjøtt, fjærkre og fisk

Dette trenger du:

  • 4 ss olje
  • 2 ss soya
  • 4 ss revet appelsinskall
  • 4 fedd knust hvitløk
  • 2 ss revet ingefær
  • 1 ss strimlet sitrongress
  • 1 ts malt koriander
  • Salt og pepper

Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene i marinadeglasset. Sett på lokk og rist glasset for å blande, så er det klart til pensling.

Del denne artikkelen med venner:
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on pinterest