Enten du foretrekker kjøtt, fisk eller grønnsaker, kan du gi smaken noe ekstra med den riktige marinaden. Her gir vi deg enkle oppskrifter på 3 deilige marinader.
GRILLMARINADE MED HVITLØK
Passer til fisk og fjærkre
Dette trenger du:
- Saft av 1 sitron
- 1 fedd knust hvitløk
- 2 ss olje
- Frisk, hakket timian
- Pepper
Slik gjør du:
Ha hvitløk, sitronsaft, pepper, olje og timian i marinadeglasset. Sett på lokk, og rist.
Pensle fisk eller kylling før grilling, og suppler gjerne underveis for ekstra intens smak.
ØLMARINADE
Passer til svinekjøtt
Dette trenger du:
- 1½ ss honning
- 1½ ss revet ingefær
- Frisk, hakket chili etter smak og ønsket styrke
- 2 ss soya
- Mørkt øl
Slik gjør du:
Bland honning, øl, ingefær, soya og chili. Mariner svinekjøttet i marinaden i noen timer før grilling.
Ta ut kjøttet, tørk litt av det og pensle med olje før grilling.
INGEFÆRMARINADE
Passer til kjøtt, fjærkre og fisk
Dette trenger du:
- 4 ss olje
- 2 ss soya
- 4 ss revet appelsinskall
- 4 fedd knust hvitløk
- 2 ss revet ingefær
- 1 ss strimlet sitrongress
- 1 ts malt koriander
- Salt og pepper
Slik gjør du:
Bland alle ingrediensene i marinadeglasset. Sett på lokk og rist glasset for å blande, så er det klart til pensling.