Lillehammer Kunstmuseum

  1. Butikkoversikt
  2. »
  3. Kultur & opplevelser
  4. »
  5. Lillehammer Kunstmuseum

Lillehammer Kunstmuseum er regnet for å være et av landets mest betydelige kunstmuseer og ligger midt i Lillehammer sentrum. Museet har en kunstsamling med flere høydepunkter fra norsk kunsthistorie fra 1800-tallet frem til i dag. Det kan nevnes Johan Christian Dahl, Adolph Tidemand, Hans Gude, Christian Krohg, Harriet Backer, Kitty Kielland, Erik Werenskiold, Frits Thaulow, Edvard Munch m.fl. I tillegg viser museet 3-5 spesialutstillinger i året.

Museet har et bredt pedagogisk tilbud med blant annet omvisninger, foredrag og Kunstpauser. Gjennom Den kulturelle skolesekken tilbys også verkstedsundervisning for skoleelever.

Faste omvisninger i aktuell utstilling hver lørdag og søndag kl. 14 og du kan bestille omvisning ved museet.
Torsdager i skoleukene arrangeres Kunstpauser kl. 11.30-11.45. Her presenterer museets konservatorer og pedagoger et kunstverk eller et kunsthistorisk tema. Noen ganger inviteres eksterne foredragsholdere eller det holdes konserter. Se oversikt over arrangement på museets nettside.

Lillehammer Kunstmuseum er bygget av arkitektkontoret Snøhetta, og var et av de første store byggene de bygget. Museet står sammen med Erling Viksjøs bygg fra 1963, som i dag bl.a. huser Lillehammer kino. I 2013 vant Snøhetta konkurransen om et tilbygg, der kunstner Bård Breivik lagde museets karakteristiske fasade i bakgården. I det ene hjørnet kan en tolke fasaden som en enorm knyttneve som «slår» seg ut av salen på innsiden. Dette gir fasaden en dynamikk og en enorm kraft.

I museet finnes også hyggelig kafé og museumsbutikk med bl.a. kunsthåndverk og kunstbøker. Kafé og butikk følger museets åpningstider.

Åpningstider: Tirsdag-onsdag 11-16. Torsdag 11-20. Fredag-søndag 11-16.
Kontaktinformasjon
Stortorget 2, Lillehammer
https://twitter.com/LillehArtMuseum

Send en melding til bedriften