Strikke i vinterferien? Bli inspirert av historien om garnet Knitting for Olive

Knitting for Olive er en familiedrevet bedrift, bestående av mor og datter. De holder til i København, hvor de fra sin lille butikk selger egenprodusert garn og utgir strikkeoppskrifter til barn og voksne. Garnet er miljø- og dyrevennlig i 100% naturlige materialer og er fullstendig sporbart. Nå kan du få kjøpt garnet hos Hobbiten.

20210208 143635

Endelig er 3 herlige garnkvaliteter fra danske Knitting for Olive på plass hos Hobbiten: Merino, Soft Silk Mohair og Heavy Merino.

Dette herlige garnet skulle vi egentlig ta inn for snart ett år siden, men Covid-19 utsatte alt. Først den lave kronekursen og deretter ble produksjonen til Knitting for Olive preget av pandemien som gjorde at de slet med å fylle på varelagrene sine. Alle nye forhandlere ble satt på vent, deriblant oss. Dette var såklart fullt forståelig, men fryktelig trist. Vi hadde sett sånn fram til å få dette nydelige garnet i butikk. Heldigvis er det sånn at den som venter på noe godt ikke venter forgjeves. Og vi kan nå ønske velkommen til 3 herlige kvaliteter fra Kfo: Merino, Soft Silk Mohair og Heavy Merino.

20210208 131800

Knitting for Olive er en familiebedrift, drevet av mor Pernille og datter Caroline. De begynte med å designe fantastiske strikkeplagg til barn og utvidet etterhvert til voksenstørrelser. Designene er klassiske og gjerne full av nydelig struktur.
Garnet ble til fordi de savnet flere fargenyanser. Hvitt er ikke bare hvitt og brunt er ikke bare brunt, så de startet sin egen produksjon.

20210208 131744

Underveis i denne prosessen ble de obs på hvordan garn blir produsert.
De lærte om mulesing (en praksis hvor de skjærer av hudstykker på halepartiet på lam, uten bedøvelse, for å forhindre at fluer legger egg i rynkene) av merinosau. Så de bestemte seg for å bruke merino fra sau i Patagonia. Der finnes ikke den type fluer, så mulesing er unødvendig.

20210208 131404

Ikke noe av garnet til Knitting for Olive er superwash-behandlet. En prosess som innebærer giftig klorgass for å bryte ned fibrene og deretter påføring av et lag med plast kalt Hercosett 125, for å forhindre at fibrene tover seg sammen. Dette er en så sterk kjemisk behandling at den er ulovlig i store deler av verden, inkludert Norge. Behandlingen gjør at ulla egentlig mister sine egenskaper, i tillegg til at den ikke akkurat er så gunstig for miljøet.

20210208 144603

All silken de bruker er fra nå av også dyrevennlig. Silke blir vanligvis produsert ved at silkeormer spinner kokonger av silke før de blir til møll. Under høstingen blir derfor ormene drept, omtrent 15stk per gram! Kfo sin Pure Silk har alltid blitt høstet etter at ormene har transformert til møll, noe som gjør at kokongen ødelegges og silken brekker. Dette gjør at silken føles litt røffere siden den er laget av kortere fibre. Nå har de videreutviklet denne prosessen og det betyr at deres Soft Silk Mohair også er dyrevennlig, men fortsatt like myk!

20210208 131635

Mohair-garnet er forøvrig fra Sør-Afrika og fullstendig sporbar, i likhet med alt garnet fra Kfo. For eksempel er produksjonen av mohair er under «Sustainable Mohair Production Guidelines» som sikrer at alle ledd i produksjonen, enten det er bøndene, de som klipper sau, sorterer ulla og såklart dyrene har trygge arbeidsforhold og behandles bra.

20210208 131920

Vi håper og tror at dette garnet blir tatt godt i mot av våre kunder. Kom innom og se alle de herlige fargene: Kfo Merino og Soft Silk Mohair kommer nemlig i over 60 ulike farger!
Vi ønsker selvsagt å utvide med resten av garnkvalitetene fra dem etter hvert. Om dere har noen ønsker om hvilke dere vil ha først må dere bare si fra. 

Del denne artikkelen med venner:
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter